Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Tänk om - om föräldrar, tonåringar och alkohol

Folkhälsomyndigheten är initiativtagare till TÄNK OM och genomför insatsen i samarbete med Systembolaget, Länsstyrelsen och Polisen. Men många fler är engagerade i TÄNK OM. Över hela landet sker ett aktivt arbete av kommuner och frivilligorganisationer. Alla arbetar vi gemensamt för att underåriga inte dricka alkohol. I år är Värmlands Idrottsförbund med i samarbetet på ett tydligare sätt.       
 • Uppdaterad: 20 FEB 2019 15:03

Idrotten i Värmland är med och stoppar langningen av alkohol till tonåringar. Idrottsföreningar kommer att stå utanför systembolaget i skolavslutningsveckan för att försöka påverka till en minskad langning.

tänkom.nu hittar föräldrar information om tonåringar och alkohol. Som förälder har man störst möjlighet att påverka sitt barn genom att vara tydlig med gränser och förväntningar.

På tänkom.nu hittar du fakta, tips och argument som stöd. Sprid dem gärna! Ju fler föräldrar som pratar med sina tonåringar – och varandra – om alkohol, desto färre ungdomar behöver råka ut för problem kopplade till alkohol.

Arbetet fokuseras kring årets stora risktillfällen då många unga dricker alkohol för första gången och då många unga dricker sig berusade:

 •  valborg

 •  skolavslutning

 •  festivaler

 •  skolstart

 •  nyår

https://youtu.be/xIms0VkQPbg

https://youtu.be/Z2yjGF5uFrg

 

Läs mer på www.tänkom.nu

Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Malin Larsson
Administratör
010-476 47 13
This is a mailto link

 

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss