Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Idrottsskolor

Idrottsskolor

En idrottsskola är en möjlighet för barn och ungdomar att få prova på flera idrotter under organiserade former utifrån sina egna förutsättningar.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2018 14:52

En idrottsskola bygger på lek och rörelseglödje samt sätter barnen i centrum, har inte någon organiserad tävlingsverksamhet och ger barnen möjlighet att träna på att behärska kroppen genom grundläggande motoriska övningar- riktar sig till både flickor och pojkar.

Särskilt fokus på Idrottsskolor i Värmland
I Värmland gör vi under Idrottslyftet en tydlig prioritering på ansökningar som handlar om Idrottsskolor och projekt som sker i samverkan mellan flera idrottsföreningar. Detta gör vi för att bredda utbudet så att fler barn och ungdomar får chansen att hitta just sin idrott/aktivitet.

Ladda hem vår informationsbroschyr om Idrottsskolor (pdf)

Nätverk för samordnare
Vi har startat ett nätverk för samordnare av Idrottsskolor. Gruppen träffas 1-2 gånger per termin och syftet är att byta erfarenheter och stärka varandra.

Dokumentation från nätverksträffen den 8 maj 2018

Kontaktperson
Malin Elfman, 010 - 476 47 22
This is a mailto link

Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss