Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Hållbara evenemang

"Vi måste förändra vårt beteende och vårt sätt att tänka för att skapa hållbara evenemang."

Hållbara evenemang

Alla som på något sätt kommer i kontakt med evenemang, beslutsfattare, arrangörer, funktionärer, besökare, m.fl., kommer att få tänka och planera så att vi agerar på ett hållbart sätt. Vi måste förändra vårt beteende och vårt sätt att tänka. Det finns de som gjort mer än andra inom detta område. Detta skall vi ta vara på. Därför bjuder återigen in till en konferens med temat ”Hållbara evenemang”.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 14:23
Inbjudan till konferensen "Hållbara evenemang" 3 oktober 2018
s
d
d
d
d
d
d
d
d
Från konferensen 2013
Hållbaraevenemanggruppbild    
Gruppbild på föreläsarna, projektledarna och konferenciererna för konferensen Hållbara evenemang.
På konferensen Hållbara evenemang samlades 100 personer från kommun, idrottsrörelsen och näringslivet för att lära sig mer från de inbjudna föreläsarna, som var och en hade olika erfarenheter och tips att dela med sig av.
Först ut var Jan Peter Bergkvist, som har gett ut guideboken Hållbarhet vid möten och evenemang. Han är också ordförande i Artister för Miljön och styrelseledamot för Svanen Miljömärkning. Jan Peter påpekade att hållbarhet handlar om att se till helheten och att det är bättre att alla gör något än inget alls.
Susanna Winblad, som jobbar på miljöförvaltningen i Malmö stad, tog över och berättade om hur de i Malmö arbetar med hållbarhet med Malmöfestivalen och hur arbetet med hållbarhet såg ut under Eurovision Song Contest i Malmö i våras.
Från Göteborg & Co kom Katarina Thorstensson som är hållbarhetsstrateg och som var hållbarhetsansvarig för Inomhus EM i friidrott 2013. Katarina pratade om hållbarhet som evenemangsstrategi och samverkan som framgångsfaktor.
Tom Hollowell, som är före detta ordförande i svenska arbetsgruppen för standardiseringsarbetet kring ledningssystem för hållbarhet vid evenemang berättade hur han som ansvarig för genomförandet av flera O-Ringen evenemang har jobbat med hållbarhet inom orienteringen.
Föreläsarnas presentationer att ladda hem:
Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Lars Andersson

Verksamhetsledare
010-476 47 03
This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss