Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Barn- och ungdomsidrott

"Barn- och ungdomsidrott bör utgå ifrån barnets intressen och behov. Leken, glädjen och lusten att röra sig ska sättas i första rummet."

Barn- och ungdomsidrott

Idrott är i särklass den fritidsaktivitet som lockar flest barn- och ungdomar. En majoritet av barn och ungdomar över sju år deltar i organiserad idrottsverksamhet. Idrotten spelar därmed en viktig roll i många barns uppväxt.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2018 11:08
Ungdomsidrott

Barnidrott är enligt Riksidrottsförbundets (RF) definition mellan 7-12 år medan ungdomsidrotten sträcker sig till och med 20 år.

RF, och därmed Värmlandsidrotten, satsar extra mycket på barn- och ungdomsidrott. Detta för att säkerställa trygga idrottsmiljöer där barn utvecklas och mår bra. I praktiken innebär det att vi arbetar med föreningar och förbund för att skapa så bra idrottsmiljöer som möjligt. Målet är att barn och ungdomar ska få en positiv upplevelse av idrotten, vare sig de siktar mot toppen eller idrottar av sociala skäl.

Vill du veta mer om vårt arbete med barn- och ungdomsidrott? Se menyn till vänster.


Kontaktperson

Sakkunnig barn- och ungdomsidrott
Johan Libäck
This is a mailto link
010-476 47 23

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss