Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Elitidrott

"Det finns värde i att investera i elitidrott. Internationell framgång inspirerar nya generationer och bidrar till en aktiv befolkning."

Elitidrott

Att satsa på sin idrott ställer höga krav på individen, tränare ledare och föräldrar. Att utbilda tränare och ledare är väsentligt för att skapa en trygg miljö för de aktiva.
  • Skapad: 14 AUG 2013 09:19
Elitidrott

Värmlands Idrottsförbund arbetar för att kunna erbjuda dem som elitsatsar stöd, bland annat fys-tester och utbildning av deras ledare för att skapa en trygg elitsatsning. Elitcoachprojektet är ett exempel på en ledarskapsutbildning, som vi har genomfört i Värmland.

Under 2014 kommer vi att starta upp ett projekt för nuvarande och framtida elitdomare som vill satsa på en elitkarriär.

Värmlands Idrottsförbund samarbetar med Karlstads Universitet - Karlstads Elitidrottsuniversitet, som syftar till att låta unga elitidrottare kombinera studier med elitsatsning. Vi har även nära samarbete med de olika Idrottsgymnasierna i Värmland.

Kontaktperson

Lars Andersson

Verksamhetsledare
010-476 47 03
This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss