Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Fritidsbanken

Fritidsbanken är en ideell organisation som samlar in begagnad sport- och fritidsutrustning från allmänheten och lånar ut den gratis.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2019 08:40

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Fritidsbankens värdegrund säger att ALLA får låna, ALLT är gratis och miljön står i fokus genom ett smart återbruk.

Värmlandsidrotten stöttar
Verksamheten startade i Deje, Forshaga kommun, i Värmland 2013 och finns i dag på 79 platser runtom i landet. Riksidrottsförbundet inledde under 2016 ett samarbete med Fritidsbanken för att utveckla verksamheten, skapa ett långsiktigt lokalt engagemang och möjliggöra för fler att börja idrotta. Värmlandsidrotten arbetar med att stödja kommuner eller andra aktörer som planerar att starta och/eller driver en Fritidsbank.

Sedan augusti 2018 har Värmlandsidrotten en anställd distriktsamordnare, Sofie Petersson, för Fritidsbanken. Hon arbetar bland annat för att Fritidsbanken ska vara en bra rekryteringsplattform för nya potentiella medlemmar och ledare i föreningslivet, och en bidragande faktor för att sänka trösklarna för nya idrottsutövare och stimulera till idrott hela livet. Satsningen genomförs med stöd från Helmia stiftelsen och Region Värmland.

Läs mer och hitta din närmsta Fritidsbank på www.fritidsbanken.se

Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson Värmlandsidrotten

kontaktperson

Distriktsamordnare Fritidsbanken, Sofie Petersson
This is a mailto link
010-476 47 31

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss