Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Inkludering

Vill er förening engagera er inom inkludering?
Ansök om stöd för inkluderingsarbete/aktiviteter

Inkludering

Vi vet att föreningsengagemang leder till ökad delaktighet i samhället, bättre hälsa och livskvalitet. Därför spelar idrotten en viktig roll i att bidra till inkludering genom att erbjuda bland annat förutsättningar för meningsfull fritid, delaktighet, gemenskap, vänner, lärande, nätverk, träning och tävling.
  • Uppdaterad: 30 APR 2019 11:22

Ambitionen om träning och tävling för alla i föreningar, där alla ska känna sig välkommna, innebär att svensk idrott behöver göra en resa mot inkludering av grupper som i dagens samhälle inte ses som norm. Det gäller samtliga diskrimineringsgrunder; kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Det handlar också om att sänka ekonomiska trösklar och göra idrotten tillgänglig nära där människor bor.

Vill er förening utveckla verksamheten och engagera er inom inkludering? Vi har möjlighet att stötta föreningar som jobbar med inkludering och föreningar som vill i gång.
Kontakta oss så berättar vi mer om vilka möjligheter/förutsättningar som finns.

 

 

Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss