Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Motionsidrott

"Idrott är inte bara roligt utan bidrar också till en lyckligare och friskare befolkning. Motionären är en stor del av idrotten."

Motionsidrott

Idrott hela livet är Riksidrottsförbundets (RF) och hela svensk idrotts vision. Ungefär två miljoner svenskar motionerar, tränar och tävlar regelbundet i en idrottsförening. De allra flesta idrottar i första hand för glädjens, gemenskapens och/eller hälsans skull.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 09:18
Motion och hälsa

Idag finns ungefär tre miljoner medlemmar i cirka 20 000 föreningar. I Värmland har vi cirka 100 000 medlemmar och cirka 1000 föreningar, majoriteten är bredd- och motionsidrottare. Genom omfattande verksamhet och engagerade ledare bidrar därför svensk idrott till en god folkhälsa.

Idrottsrörelsen är uppbyggd på demokratiska principer och stimulerar till delaktighet, engagemang och social utveckling.

Svensk idrott erbjuder ett omfattande utbud av olika idrotter och aktiviteter. 71 idrottsförbund med upp emot 250 idrottsgrenar gör att alla kan hitta någon aktivitet på en nivå som passar just dem, just nu. Dessa aktiviteter är ett folkhälsoarbete i sig och bidrar tydligt till ökad folkhälsa.

Svensk idrotts vision "Idrott hela livet” och målsättningen att skapa en idrott för ”Så många som möjligt så länge som möjligt” är begrepp värda att förverkliga för idrotten.

Läs mer om Riksidrottsförbundets arbete kring Motionsidrott på rf.se

Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss