Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Jämställdhet

Vi vill att alla flickor och pojkar, kvinnor och män ska få utöva idrott på lika villkor.

Jämställdhet

Jämställdhet inom idrotten är en fråga om demokrati, resurser och intressen. Vi vill att flickor och pojkar, kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på alla nivåer och inom alla områden.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2019 08:45

Att arbeta för jämställdhet handlar om att arbeta för kvinnors rättigheter såväl som för mäns rättigheter. En jämställd idrott är en förutsättning för en framgångsrik idrottsutveckling. Såväl forskning som människors enskilda erfarenheter talar för att jämställdhet främjar utvecklingen både för organisationer och individer.

En viktig del av jämställdhetsarbetet är att se till att alla får lika möjligheter att idrotta, att resursfördelningen i föreningar är jämn mellan könen och att tjejer/kvinnor ges lika stora möjligheter som pojkar/män att bli ledare och tränare. 

Idrottens jämställdhetsarbete ska ha en normmedveten ingång. Det innebär att vi identifierar de normer och strukturer som är styrande idag. När vi lär oss av, och förändrar normen kan vi också rubba på strukturerna.

 

Läs mer om hur vi i Värmland arbetar med jämställdhet inom idrotten:

Tips på material för er som vill jobba vidare

Läs mer om jämställdhet på rf.se

Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Emma Gustafsson

Konsulent
010-476 47 14
This is a mailto link

 

Kontaktperson

Björn Adolfsson

Konsulent
010-476 47 29
This is a mailto link

 

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss