Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Värmlandsidrottens pågående arbete

  • Uppdaterad: 01 MAR 2019 09:58

Schyst idrott

Hur ska idrottsföreningar kommunicera för att alla ska känna sig välkomna och inkluderade? Hur är en bra ledare, hur ska vi bete oss mot domaren och hur skapas en trygg miljö i omklädningsrummet? Det och mycket mer tas upp i Schyst idrott.

Schyst snack

Schyst snack är en utbildning som bygger på materialet Schyst idrott. Utbildningen består av tre träffar á 45 minuter där Värmlandsidrottens utbildare besöker förening/lag och håller i samtal och övningar om normer, jämställdhet och machokultur.

Ledarnätverk

En viktig del av jämställdhetsarbetet är att se till att alla får lika möjligheter att idrotta, att resursfördelningen i fören­ingar är jämn och att alla ges lika stora möjligheter att bli ledare och tränare. Statistik visar att nästan tre av fyra ledare inom idrotten i Värmland är män. Varför ser det ut såhär, och vad kan vi göra för att locka fler underrepresenterade målgrupper till ett ledaruppdrag i Värmland?   

Nätverket kommer fortlöpa med några träffar varje år. Varje tillfälle behandlar nya områden och du deltar när du har möjlighet. Nya personer som är nyfikna på ledarskap är alltid välkomna till alla träffar.

Anmäl ditt intresse till Björn Adolfsson eller Emma Gustafsson, Värmlandsidrotten. 

Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Emma Gustafsson

Konsulent
010-476 47 14
This is a mailto link

 

Kontaktperson

Björn Adolfsson

Konsulent
010-476 47 29
This is a mailto link

 

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss