Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Mångfald

"Idrotten är till för alla. På så sätt skapar vi tillsammans ett idrottsverige där vi kan lära av varandra och växa tillsammans."

Mångfald

Människor med olika etniskt ursprung, nationalitet och religion kan med idrottsgemenskapen som utgångspunkt lära känna varandra, respektera och förstå varandras olika värderingar, vilket motverkar främlingsfientlighet och rasism samtidigt som mångfalden bidrar till att utveckla idrottsrörelsen.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 09:13

Idrottens värdegrund vilar på fyra fundament: glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med samt rent spel. Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar.

Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet.

I Värmland arbetar vi med Mångfald på olika sätt. Bland annat arrangerar vi konferensen Idrott och Mångfald vartannat år tillsammans med Karlstads Universitet och Karlstad kommun.

 

Läs mer om idrott och mångfald på www.idrottochmangfald.se

Skribent: Malin Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss