Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Nytt samlingsnamn: Värmlandsidrotten

2017-08-03 10:15
Ett nytt samlingsnamn och en kompletterande ny gemensam logo. Det är resultatet när distriktsförbundet och utbildningsorganisationen samlas under namnet Värmlandsidrotten.
  • Uppdaterad: 2017-08-07 11:29

– Det här är en viktig förändring i vårt kommunikationsarbete. Nu får vi  äntligen ett officiellt samlingsnamn för organisationernas gemensamma kansli, säger Värmlandsidrottens styrelseordförande Kicki Johansson.

Det var i juni månad som styrelsen beslutade om att införa det nya samlingsnamnet  Värmlandsidrotten. Syftet är ökad tydlighet externt, enligt styrelseordföranden.
 
– Vårt uppdrag är att stödja, utbilda, företräda och leda distriktets idrott. Värmlandsidrotten  tydliggör vår samlande kraft som stödorganisation för våra föreningar och specialförbund, säger Kicki Johansson.

– Idrotten gör Värmland starkare och nu får vi också ett gemensamt namn med tyngd, fortsätter hon.  
 
Premiär under Svennis Cup
En ny kompletterande gemensam logo har tagits fram – vilken under fotbollsturneringen  Svennis Cup, 4-6 augusti, för första gången möter en större publik.

– Det blir ett kul avstamp. Vi ser fram emot att träffa idrottare, ledare och föräldrar under det nya samlingsnamnet, säger Kicki Johansson.
 
Ny gemensam webbportal
På webben samlas de två organisationerna också under en ny gemensam portal –  www.varmlandsidrotten.se.

– Därifrån kan besökarna som vanligt enkelt navigera sig vidare, fortsätter Kicki Johansson.

Framöver kommer samlingsnamnet även att kunna ses i bland annat trycksaker och mejladresser.

– Det rent praktiska omställningsarbetet kommer att ske stegvis framöver. Men det är viktigt att poängtera att det är inget som kommer att påverka föreningarna eller specialdistriktsförbunden. Arbetet med att stötta dem rullar på som vanligt.

FAKTA: Värmlandsidrotten –  två organisationer under ett paraply 

  • Värmlandsidrotten är ett frivilligt samverkansorgan för Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Värmland med gemensam styrelse (personunion), ledning och kansli.
  • Värmlandsidrottens huvudkontor, Idrottens Hus, finns i Karlstad med lokalkontor i  Karlskoga, Arvika och Sunne.
  • Vi ska verka som en gemensam stödorganisation med uppgift att i första hand stödja  specialdistriktsförbund och föreningar. Värmlandsidrotten ska inspirera förbund och föreningar till utveckling och ge stöd och service som är efterfrågad och av hög klass. Var och en av de två förbunden har sin egen specialinriktning.
Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 010-476 47 00
Fax: 010-476 47 99
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss