Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Distriktsidrotts-
stämman 2014

7 april på Värmlands museum

Distriktsidrottsstämman 2014

Distriktsidrottsmöte med årsstämmor för Värmlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna hölls den 7 april 2014
  • Uppdaterad: 01 NOV 2017 16:23
 
Måndagen den 7 april genomförde Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Värmland distriktsidrottsstämman med 28 ombud från 19 specialdistriktsförbund under ledning av mötesordförande Anna Sandborgh.
      
Värmlands Idrottsförbunds ordförande Malin Olin hälsade ombud, styrelseledamöter från Värmlands Idrottsförbund Idrottsförbund och SISU, stipendiater och övriga åhörare välkomna till årsstämman.

Styrelse
Malin Olin omvaldes till distriktsförbundets ordförande. Även ledamöterna Bo Lennartsson, Johanna Nilsson, Sture Hermansson omvaldes. Nyval på Maria Busk Madland.  Kvarstår i styrelsen gör Susanne Grip Åsman, Inge Larsson, Christina Lundqvist Viklund, Peter Doverholt. Från styrelsen avgick Linda Andersson.

Revisorer och valberedning
Till auktoriserad revisor utsågs Ernst & Young, Karlstad. Valberedningens ledamöter Berndt Johansson, Eije Larsson, Marie Henriksson och Rosie Johansson omvaldes, med Berndt Johansson som sammankallande .
 
Årets stipendiater
Distriktsidrottsstämman inleddes med utdelning av stipendier.

Jubileumsfonden
I samband med Värmlands Idrottsförbunds 100-årsfirande blev förbundet uppvaktade med pengagåvor som var riktade till ett ledarstipendium. Stipendiet delas ut till två ledare som är aktiva i idrottsföreningar verksamma i RF-distriktet Värmlands geografiska område.
Stipendiet delas ut till ledare, en manlig och en kvinnlig, som i sin vardagliga ledargärning utövar ett ledarskap som väl stämmer in i idrottens policydokument Idrotten vill. Stipendiet delades ut för andra året och stipendiesumman är på 8 000 kronor till vardera stipendiat. Årets stipendiater:
  • Stefan Owesten, ishockey, Forshaga IF
  • Ylva Olm, orientering, Kils OK
 
Stiftelsen värmländsk idrott (aktiva som fick 10 000:- vardera)

Mathilda Ruus, Längdskidor,  Årjäng/Säffle

Mathilda har som långsiktigt mål att ta sig till världseliten i längdskidor. Trots att hon redan varit skadad i sin karriär så har hon inte gett upp utan kommit tillbaka och tagit två medaljer på USM. Mathilda går sedan i höstas  går på skidgymnasiet i Torsby.
 
Agnes Larsson, Friidrott, Karlstad
Agnes är kulstötare i IF Göta har samtliga distriktsrekord i kula för flickor 14 till 16 år. Hon har redan hunnit med att ta två USM Guld och 2 USM Silver. Hennes personliga rekord på 16.05 år också inofficiellt Svenskt ungdomsrekord. Under förra sommaren gjorde hon debut i internationella mästerskap i samband med ungdoms VM i Ukraina.

Isak Olsson, Teakwondo, Karlstad
Isak har under de senaste fyra åren blivit Svensk mästare ett flertal gånger. Under 2013 tog han dessutom silver i Nordiska Mästerskapen i Junior/Elit. Han siktar på att ta sig till VM i Mexiko.
Parallellt med sin elitsatsning mot VM så bedriver han nybörjarträning för barn i sin förening.
Oskar Jansson, Fotboll, Arvika
Oskar gjorde under 2013 sin debut som landslagsspelare. Han blev också trots sina 16år ordinarie i A-laget i Arvika som spelar i division 3. Han är en ambitiös kille som många allsvenska
klubbar rycker i och han har även provspelat i storklubbar som Werder Bremen, Aston Villa och Liverpool.
 
Filip Ågren, Ridsport, Karlstad
Filip som är hoppryttare har gjort en strålande säsong i en tuff internationell idrott.
Största meriten under 2013 var en 4:e plats på junior EM i Spanien. Det resultatet gjorde att han kvalade in till ungdoms OS i Kina som går av stapeln under hösten 2014. Det var också den största framgång som en Värmlandsryttare någonsin har nått på juniorsidan.
Ludvig Nyrén, Handikappsimning, Grums, Säffle
Ludvig som simmat i sju år en mycket lovande simmare och god förebild för ungdomar med
funktionsnedsättning. Under 2013 tog han ett stort steg i sin simkarriär med sex SM Guld, Guld på Nordiska Mästerskapen samt en silvermedalj på British Opens ungdomsklass. Det stora målet är Paralympics 2016.
Magnus Palmgren, Pistolskytte, Karlstad
Magnus är en ambitiös person som brinner för sin idrott, pistolskytte. Han har lyckats ta sig in i juniorlandslaget i grenarna luftpistol, fripistol och sportpistol. Hans meritlista är gedigen med samanlagt 10 SM/JSM medaljer. Förutom att han satsar på sitt eget skytte så deltar han som ledare för föreningens ungdomsverksamhet. Han åker snart iväg till Moskva på sitt 3:e EM och i höst hägrar VM i Grenada, Spanien.
Irene Ekelund, Friidrott, Karlstad
Irene är en talang utöver det vanliga. Vid inomhus-SM 2013i Norrköping debuterade Ekelund i
mästerskapssammanhang på seniornivå med att vinna både 60 meter och 200 meter. Vid ungdoms- VM 2013 i Donetsk i Ukraina noterade hon i finalen mästerskapsrekord på 200 meter med 22,92 sekunder, trots att hon var ett år yngre än sina motståndare. Med den tiden är Ekelund Sverigetvåa genom tiderna på distansen.

Värmlands Idrottsförbunds guldmedalj

nr 301 - Inge Larsson, Värmlands Idrottsförbund
nr 303 - Lars Hjelmberg, fotboll, Karlstad BK
nr 304 - Jan Fjellman, kanot, Karlstad PK / Mellansvenska Kanotförbundet
nr 305 - Gunilla Antonsson, gymnastik, Kristinehamns GS
nr 306 - Ingela Hjerpe, gymnastik, Kristinehamns GS   
 
Verksamhetsberättelser 2013
 
Verksamhetsinriktningar 2014
 
Övrigt
 
 
 
 
Skribent: Mariann Syvertsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss