Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Regler gällande SDF-bidrag

Från och med 2016 gäller nya fördelningskriterier för SDF bidraget
  • Uppdaterad: 15 JAN 2019 09:10

SDF bidrag
Värmlands Idrottsförbunds styrelse fattade beslut om nya kriterier för SDF-bidraget i samband med styrelsemötet den 27 april 2015.

De nya fördelningskriterierna tar sikte på att ge, dels ett grundbidrag för SDF:ets demokratiska överbyggnad, dels ett bidrag för den idrottsliga verksamhet som bedrivs i Värmland i resp. SDF.
Sökande SDF ska ha någon form av mätbar verksamhet i Värmland, LOK-stöd och/eller SISU utbildningstimmar i minst en förening för att erhålla SDF-bidrag.

SDF-bidraget innehåller ett grundbidrag och ett verksamhetsbidrag.

Grundbidraget är för närvarande är 10 000 kronor. SDF med verksamhet i flera RF-distrikt erhåller ett lägre grundbidrag.

Ca 30 % av tillgänglig bidragssumma fördelas som grundbidrag.

Verksamhetsbidraget fördelas utifrån fyra parametrar. Detta bidrag utgör cirka 70 % av tillgänglig bidragssumma.Ansökan via IdrottOnline

Ansökan sker digitalt via formuläret på hemsidan. Till ansökan bifogas verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse och verksamhetsinriktning.
Vi kommer sedan att hämta resterande uppgifter från LOK-stödsmodulen och Utbildningsmodulen i IdrottOnline. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 1 november, och finns årligen tillgänglig mellan 1 september - 31 oktober.

De SDF-kurser som kommer att omräknas ska redovisas i IdrottOnline under verksamhetsformen kurs samt ha en beskrivning/benämning som gör att kursen går att härleda till grundläggande tränar- och ledarutbildning. Kursen ska även ha markerats under fliken bidrag med ett kryss i rutan för SDF-bidrag.

Till kriterierna

Skribent: Eva Nilsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss