Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Rekorddeltagande i Prideparaden

15 SEP 2017 12:18
Fler idrottsföreningar än någonsin tidigare gick med i Pridetåget i Karlstad.
  • Skapad: 15 SEP 2017 12:18

– Ett stort tack till alla föreningar som kom och spred glädje och kärlek. Idrotten är Värmlands största folkrörelse och det är självklart att vi ska delta och visa att idrotten är öppen för alla, säger Malin Larsson, administratör på Värmlandsidrotten och kontaktperson för idrottens del i Pridetåget.

”En viktig symbolisk handling”
Totalt 22 idrottsföreningar, motsvarande drygt 300 deltagare, gick med i årets Prideparad i Karlstad den 9 september. Det kan jämföras med två anmälda föreningar förra året.

– 2018 satsar vi på att få med oss ännu fler föreningar. Vi på Värmlandsidrotten tycker att det är en viktig symbolisk handling att gå med i Prideparaden, det sätter inkluderande idrott och HBTQ-frågor på agendan, säger Malin Larsson.

Värmlandsidrotten kan stötta
Hon understryker samtidigt att det viktigaste arbetet med att skapa inkluderande idrottsmiljöer sker i den dagliga verksamheten hos föreningarna och specialdistriktsförbunden, året om. Och det finns stöd att få för de som vill göra en utvecklingsresa.

– Vill du som förening ha hjälp i arbetet med att bli mer inkluderande ska du inte tveka att kontakta oss. Våra idrottskonsulenter kan stötta med verktyg, utbildning och råd.

Inspirationsdag: ”Den inkluderande föreningen”
Under Riksidrottsmötet i Karlstad, 19-21 maj 2017, beslutade idrottsrörelsen om det så kallade strategi 2025 – en gemensam vision för framtidens idrott. I den strategin ingår bland annat utvecklingsresan ”Inkluderande idrott för alla”. Värmlandsidrotten kommer framöver att satsa ännu mer på att lyfta frågan om inkluderande idrott.

– Den 18 november kommer vi bland annat att arrangera en inspirationsdag under temat ”Den inkluderande föreningen”, tipsar Malin Larsson.


Vill din förening ta steget för en mer välkomnande och inkluderande idrott?

Kontakta din lokala idrottskonsulent. Uppgifter hittar du här

För fler tips och råd, kolla in SISU:s nya utbildningswebb – Inkluderande Idrott.

Vill din förening använda lagkaptensbindel i regnbågsfärgerna?
För beställning, kontakta Malin Larsson på 010-476 47 13 eller This is a mailto link

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 010-476 47 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss