Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

SISU-helgen: Årets stora utbildningsevent närmar sig

17 OKT 2017 16:09
Det senaste inom träningslära och föreningskunskap, kryddat med föreläsarprofiler. Så lyder framgångsreceptet för värmländska idrottens stora utbildningsevent, SISU-helgen 2017.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2017 09:31

– Vi har verkligen ett fullspäckat schema i år, säger Malin Elfman, idrottskonsulent hos Värmlandsidrotten och projektledare för SISU-helgen.

SISU-helgen är Värmlandsidrottens (SISU Idrottsutbildarna Värmland och Värmlands Idrottsförbund) återkommande utbildningshelg. Årets evenemang, det sjunde i ordningen, arrangeras på Selma Spa i Sunne den 21-22 oktober.  
 
Och det blir ett välbesökt event. Ett 170-tal personer, från 50 olika föreningar och 25 idrotter, kommer att delta för att få inspel till sitt ledarskap och sin förenings framtid.

– I år har vi satsat extra på möjligheten att välja mellan två olika inriktningar, ”Träningsläger för styrelsen” och ”Träningsläger för ledare”. Konceptet har fallit väl ut sett till antal anmälda deltagare, säger Malin Elfman.
 
”Jättenöjda med mixen av föreläsare”
Utbildningshelgen är full av intressanta föreläsare. Stefan Wagnsson, lektor på Karlstad Universitet, kommer bland annat att föreläsa om det hett debatterade ämnet  föräldraengagemang, och Anders Möller, tränare till längdhopparen Erica Jarder, ger senaste nytt kring hopp och spänst.
 
– Vi är jättenöjda med mixen av föreläsare. Hela helgen kommer att avslutas med en  inspirationsföreläsning av värmländska höjdhopparprofilen Sofie Skoog, säger Malin Elfman.
 
Målet: Ge massa inspiration
Under Riksidrottsmötet i Karlstad, 19-21 maj 2017, beslutade idrottsrörelsen om det så kallade strategi 2025 – en gemensam vision för hur framtidens idrott kan bli ännu bättre. Strategi 2025 blir också det genomgående temat på årets SISU-helg.
 
– Målet är att deltagarna ska få med sig massa inspiration hem för att kunna påbörja  utvecklingsresor i sina egna föreningar. Tillsammans kan vi forma en idrott som fokuserar på utveckling, så att fler blir motiverade att idrotta hela livet.

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 010-476 47 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss