Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Idrottsrörelsen är till för alla

13 FEB 2019 16:34
Idrotten är till för alla - slöja eller inte slöja. Det skriver RF:s ordförande Björn Eriksson på debattplats i Aftonbladet.
  • Skapad: 13 FEB 2019 16:34

Under de senaste dagarna har synpunkter lyfts på en bildpublicering kring en nyhet på en av idrottens distriktssidor. Bilden visar två barn som provar på skytte med blåa skidskyttegevär vid Olympic day i Västerås. En blond pojke och en mörk flicka med håret i slöja ligger på marken bredvid varandra och provar skytte.

Bilden har av ett fåtal tolkats som att idrottsrörelsen skulle rättfärdiga hederskultur och hedersförtryck som slöjan kan ses som ett uttryck för.

Riksidrottsförbundet är självklart emot hederskultur och hedersförtryck. Vi har unga tjejer inom idrotten som bär slöja och ibland är de med på bild. Detta är en av de svåraste grupperna att rekrytera till idrotten och vi tror att det finns ett värde i att alla kan känna igen sig i våra bildval och se att idrotten även är något för dem.

Idrottsrörelsen är med sitt gemensamma språk, möten över gränser som bygger på gemenskap en av de bästa integrationsmotorer vi har i Sverige. Idrotten är helt enkelt till för alla - slöja eller inte, skriver RF:s ordförande Björn Eriksson på debattplats i Aftonbladet.

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss