Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Foto: © Eugenio Marongiu

Välkommen till GDPR-utbildning

2018-03-29 09:23
Lär dig mer om den nya dataskyddsförordningen (GDPR).
  • Uppdaterad: 2018-04-26 13:48

Den 25 maj 2018 träder nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft i alla EU:s medlemsländer.

Det nya regelverket syftar till att stärka rättigheterna för den enskilde individen när det gäller behandling av dennes personuppgifter och kommer ersätta Personuppgiftslagen (PuL).

RF bjuder nu in er föreningar till webbutbildning i GDPR. Utbildningens syfte är att öka kunskapen om idrottsspecifika personuppgiftsbehandlingar utifrån de nya kraven i GDPR.

Utbildningstillfällen
Webbutbildning GDPR 5 april (FULLBOKAT)
Webbutbildning GDPR 19 april (FULLBOKAT)
Webbutbildning GDPR 4 maj (FULLBOKAT)
Webbutbildning GDPR 15 maj (FULLBOKAT)

Målgrupp
Föreningsstyrelsen, föreningsaktiva dataskyddskontakt på föreningen

Innehåll i webbutbildning

  • Hur arbetar RF med nya Dataskyddsförordningen (GDPR)?
  • Uppförandekod - vad är det?
  • Hur ska vi inom idrotten arbeta med GDPR?
  • Hur ska vi inom idrotten säkerställa att GDPR efterlevs?
  • Förändringar IdrottOnline
  • Frågestund

Uppförandekod
I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning har RF tagit fram en uppförandekod för idrotten. Målet är att skapa en enhetlig behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen och att förenkla den specifika information som förbund och föreningar inom idrottsrörelsen måste känna till. En grundregel är att vi inom idrottsrörelsen aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter  vi lånar dem. Läs mer här

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 010-476 47 00
Fax: 010-476 47 99
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss