Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Kicki Johansson fortsätter som ordförande i Värmlandsidrotten.

Det beslutades på Distriktsidrottsstämman 2019

11 APR 2019 10:13
Omval av ordförande, sammanläggning av organisationer och nya ansikten i styrelsen. Läs sammanfattningen från årsmötet.
  • Uppdaterad: 11 APR 2019 10:13

Ett 20-tal medlemsorganisationer fanns representerade när Värmlands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Värmland på tisdagskvällen, i Folkets hus i Skoghall, höll årsstämmor. Här följer några punkter från mötet:

Omval av Kicki Johansson
Kicki Johansson omvaldes som ordförande för ytterligare ett år på Värmlandsidrotten. Hon kommer därmed göra sin tredje mandatperiod som distriktsordförande.

Nya ansikten i styrelsen
Inge Larsson, Magnus Albinsson och Susanne Grip Åsman omvaldes som styrelseledamöter för en tid av ett år. Christina Lundqvist Viklund har tackat nej till fortsatt styrelsearbete och därför genomfördes ett nyval – där Helena Bruzelius valdes som ny ledamot på ett år. Ny i styrelsen är också Fredrik Johansson, som fyllnadsval av ledamot för en tid av ett år.

Två organisationer blir en
Som ett led i effektiviseringen av den regionala verksamheten sker från och med 1 januari 2020 en sammanläggning av distriktsidrottsförbund och SISU-distrikt till en juridisk person per distrikt. Det nya organisationsnamnet blir RF-SISU Värmland.

Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Värmland arbetar redan tätt tillsammans – sedan flera år tillbaka med en gemensam chef, gemensam styrelse och gemensamt kansli. Beslutet om sammanläggning är en administrativ åtgärd, då vår administration blir enklare med en juridisk person. Vi blir en organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning – det innebär ingen förändring av kärnverksamheten.

Som gemensam organisation kan vi tydliggöra vårt erbjudande, en helhetslösning för utveckling inom idrott och folkbildning över hela landet. I och med sammanläggningen får idrottsföreningen en tydligare väg in. Allt är som vanligt, fast enklare.

Läs mer om bakgrunden till beslutet här.
http://www.varmlandsidrotten.se/globalassets/varmlands-idrottsforbund2/dokument/arsstammohandlingar/sammanlaggning-av-distriktsforbunden-och-sisu.pdf

Idrottare och ledare prisades
Som vanligt delades det ut stipendium till duktiga lokala idrottsutövare och ledare.

Listan över året stipendiater hittar du här.

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss