Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag återvänder till Karlstad

27 AUG 2019 15:25
Den 5 september kommer rörelseglädjen återigen bubbla i Mariebergsskogen när Idrottens dag arrangeras för andra året i rad.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2019 15:25

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras på 25 platser i 18 av Riksidrottsförbundets distrikt, utspridda från norr till söder.

Syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet. Arrangemanget ska lyfta upp idrottsfrågorna på agendan och besökarna får prova på, uppleva, tänka och prata om
framtidens idrott.

– Våra föreningar och idrottsförbund arbetar hårt för att skapa en mer inkluderande idrottsrörelse. Saker som tillgänglighet och flexibilitet, jämställdhet och mer åldersanpassad träning är några fokusområden. Tillsammans försöker vi att forma en mer välkomnande idrottsrörelse där fokus är på glädje och utveckling – som gör att fler idrottar hela livet, säger Emma Gustafsson, projektledare för Idrottens dag i Karlstad.

Jämfört med förra året finns det den här gången, under ledning av det lokala föreningslivet, ännu fler gratis prova på- aktiviteter för besökarna.

– Vi har ett trettiotal olika idrotter på plats att testa. Så vi utlovar massa rörelseglädje för besökare i alla  åldrar. Förändringen mot en mer välkomnande, nyfiken och modig idrottsrörelse har börjat och Idrottens dag Karlstad hoppas vi ska ge fler lust och möjlighet att vara med på resan, säger Emma Gustafsson.

Idrottens dag är också en del av EU-projektet European Week of Sports, vars mål är att få hela Europa i rörelse. Under perioden deltar 28 länder med olika evenemang.

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss