Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Pilotföreningar drar igång med Fifty/Fifty

08 APR 2019 13:00
Fifty/Fifty är onlineutbildningen som ska inspirera och sprida kunskap om jämställdhet inom idrotten.
  • Uppdaterad: 08 APR 2019 13:00

Webbplattformen öppnar skarpt till hösten, men redan nu kör tre föreningar igång i en pilotomgång. Det är Hagfors IBS, Skoghalls IBK och IF Göta som står i startgroparna.

Fifty/Fifty vänder sig till föreningsstyrelser och består av sex digitala lektioner som genomförs i samband med lika många styrelsemöten. Varje lektion tar 45 minuter.

Syftet med utbildningen är att föreningen ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna.

Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att föreningar kan göra förändringar i form av mikrohandlingar – handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse.

Utbildningen är framtagen på initiativ av Värmlands Innebandyförbund, i samarbete med Värmlandsidrotten och Svenska Innebandyförbundet.

Intresserad?
Vill du och din förening gå Fifty/Fifty till hösten? Hör gärna av er till This is a mailto link redan nu, så kontaktar vi er och hjälper er igång när utbildningen öppnar brett.

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss