Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Värmländsk premiär för Idrottens dag

04 SEP 2018 09:11
Framtidens idrott i fokus när Idrottens dag kommer till Karlstad, Mariebergsskogen.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2018 13:12

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras på 31 orter i Sverige under 2018. Syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet. Dagen ska också lyfta upp idrottsfrågorna på agendan och uppmuntra till samtal hur vi ska idrotta i framtiden.
 
– Det känns jätteinspirerande. Vi hälsar alla välkomna till en fullspäckad prova-på-dag tillsammans med våra föreningar, säger Emma Gustafsson, projektledare för Idrottens dag i Karlstad och idrottskonsulent på Värmlandsidrotten.
 
Över 20 olika idrotter på plats
Idrottens dag i Karlstad kommer att arrangeras den 13 september i Mariebergsskogen. För besökarna finns möjlighet att under ledning av det lokala föreningslivet testa över 20 olika idrotter – helt gratis. På plats är också Riksidrottsförbundet med en spännande rörelseturné.

– Turnén består av flera roliga aktiviteter där besökarna får lära sig mer om träning och tävling. Både genom att röra på sig i specialdesignade motorikbanor och kolla in utställningen i tältet, berättar Emma Gustafsson.
 
Vill förändra synen på träning och tävling
Årets tema för Idrottens dag, i hela landet, är ”Ny syn på träning och tävling”. Målet är att besökarna ska få prova-på, uppleva, tänka och prata om hur framtidens idrott kan se ut.
 
– Träningar och tävlingar behöver vara bättre anpassade till de som faktiskt ska vara med. Idrott för barn blir till exempel bara meningsfullt om vi utformar den efter deras behov. Då kan det handla om mindre planer, enklare regler och ett mer lekfullt lärande där vi pratar om prestation och inte resultat. Det här vill vi att besökarna ska få uppleva på plats.

Youtubestjärnorna SkillTwins gästar
Förutom prova-på-stationer bjuder dagen också på mångfaldslopp, dansuppvisning och inlinesdisco. Som en extra krydda kommer även Youtubestjärnorna SkillTwins att besöka området. Josef och Jakob El-Zein är svenska tvillingarna, som under namnet SkillTwins är bland världens största och mest följda influencers i sociala medier (2,3 miljoner följare bara på Youtube).
 
– Killarna ser verkligen fram emot att komma till Karlstad och visa upp sina grymma fotbollsskills. 


FAKTA: Idrottens dag i Karlstad

  • Arrangeras 13 september, kl 16-20, i Mariebergsskogen.
  • Lokala arrangörer är Värmlandsidrotten i samverkan med Karlstads kommun.
  • Den svenska idrottsrörelsen håller på att förändras. Målet är idrott för alla hela livet. Idrottens dag är en del av den resan. En dag med roliga aktiviteter och nya idéer. Besökare får prova-på, uppleva, tänka och prata om hur framtidens idrott kan se ut.
  • Idrottens dag är också en del av EU-initiativet ”European Week of Sport”, där liknande aktiviteter sker över hela Europa.
  • För mer information om det nationella konceptet, surfa in på www.idrottensdag.se
Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 0104764700
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss