Om Sidan

Om oss

Idrott ska vara roligt, bildande och för alla människor. Vi bakom varmlandsidrotten.se har själva alltid sysslat med idrott från unga år. Just glädjen och gemenskapen inom idrotten är en av sakerna som vi brinner för. Att vi sedan är stolta och förälskade i vårt kära Värmland är bara en bonus.

Vi vill främja leken inom idrotten där alla kan vara med. Till en stor del av leken hör även spontanidrotten. Vi minns själva när vis spelade hockey ute på gatan och vi ungar alltid tjafsade om vem som skulle vara Börje Salming, ”Lill-Prosten” Karlsson eller Håkan Loob.

Eller som när vi gjorde upp ett litet längdskidspår mitt i kvarteret och höll kvartersmästerskap. Att ha kul och får vara den som var ”Billan” Westin eller Gunde Svan var precis lika viktigt som att vinna loppet. Rundpingisen i skolan på rasterna var ofta höjdpunkten för dagen, den som vann fick bli kallad ”JO” Waldner hela dagen.

Ja spontanidrotten är viktig och är något vi vill ska finnas kvar som en viktig del i vårt samhälle. Målet med varmlandsidrotten.se är också att hjälpa barn och ungdomar att se och testa nya idrotter. Det ska inte finnas några måsten utan att ha skoj ska vara målet.

Alla ska kunna vara med och det ska inte vara en fråga om hur stor plånbok föräldrarna har för att idrottandet ska bli av. Båda könen ska också kunna idrotta på samma villkor, vilket också är något vi vill belysa med vår hemsida.

Förhoppningsvis så känner du nu att du också vill testa på någon av alla de idrotter som du kan hitta här hos oss. Om så är fallet, tveka inte att kontakta en förening nära dig. Du hittar också kontaktuppgifter och information till föreningar och förbund inne på artiklarna här på sidan.