Hoppa till sidans innehåll

Värmlandsidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Värmland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utbilda och leda distriktets idrott.

Tung succé för Fritidsbanken

13 SEP 2017 14:14
Totalt 2,7 ton sportutrustning skänktes till Fritidsbanken i Värmland under förra helgens stora insamling. – Det är helt fantastiskt, tack Värmland, säger Henric Byström, varumärkes- och kommunikationsansvarig på Fritidsbanken.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2017 14:15

I söndags arrangerades den nationella insamlingen Ge bort till sport. Insamlingen var ett initiativ av TV4:s programledare Ida Björnstad, med målet att alla ska ha en möjlighet att idrotta.

Nytt för i år var att all sportutrustning gick till Fritidsbankens verksamheter runtom i Sverige. Och vilken succé det blev. Totalt 29 ton utrustning samlades in i hela Sverige, varav 2,7 ton i Värmland.

– Vi vill passa på att tacka alla som har hjälpt till i Värmland, alltifrån föreningar till privatpersoner och samarbetspartners, säger Henric Byström.

Sänker trösklar in i idrotten
Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, snowboards, och mycket mer. Alla kan låna och allt är gratis. Fritidsbanken är en egen organisation, men har ett tätt samarbete med Värmlandsidrotten.

–  Att sänka trösklarna in i idrotten är en av våra viktigaste frågor, säger Thomas Sundenhammar, verksamhetsledare på Värmlandsidrotten, och fortsätter:

–  Det är viktigt att vi kan hålla ner kostnaderna för idrottsutövande så att fler får möjlighet att prova och ges en möjlighet att vara med. Ett sätt är att erbjuda barn, men även vuxna, möjligheten till idrottande genom låneutrustning. Därför är vi jätteglada för all den ytterligare utrustning som genom Fritidsbanken nu kan bli till en inkörsport till rörelse och idrott i förening.

Målet: Fritidsbanken i hela Värmland
För Henric Byström och hans kollegor ligger nu fortsatt fokus på att få all ny utrustning på plats. I Karlstad innebär bland annat alla nya sportprylar att Fritidsbanken Kronoparken börjar bli trångbodda.

– Så är det, därför söker vi efter lokaler till en andra Fritidsbank. Alla tips är välkomna och vi hoppas på fortsatt bra stöd från befintliga och nya samarbetspartners.

Målet är också att Fritidsbanken ska växa ytterligare i Värmland.

– Strävan har hela tiden varit att Värmland ska bli det första distriktet där Fritidsbanken finns i alla kommuner. Just nu saknas vi i tre kommuner, så vi är nästan där. Värmlandsidrotten är en viktig samarbetspartner för att vi ska nå målet framöver, säger Henric Byström.

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Värmlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress: Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:Tel: 010-476 47 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss