Värmlands handboll och dess klubbar

Inom Värmlands distrikt så finns det 12st handbollsklubbar. Dessa klubbar är: Arvika HK, Forshaga HK, HK Brukspôjkera, HK Grums, IF Hellton, IFK Hammarö, IFK Kristinehamn, IFK Åmål, Karlskoga HK, Kils AIKs HF, Skåre HK och Torsby IF.

 

Barn och ungdomshandboll i Värmland

Inom Värmlands handboll så ligger klubbarnas huvudfokus på barn och ungdomshandbollen. Inom distriktet så finns det flera klubbar som har verksamhet från pojkar och flickor 8 år och uppåt.

Seriespel för barn och ungdomar finns för pojkar P10 och flickor F10 och upp till P16 för pojkar och F19 för flickor. För dig som vill kombinera skola och handboll i Värmland så är detta möjligt på gymnasienivå. Ett regionalt elithandbollsgymnasium finns på Karlstad-Hammarö Idrottsgymnasium.

 

Kostnad för att spela handboll i Värmland

Det kostar som oftast enbart ett par hundra kronor att börja spela handboll i en värmländsk förening. Kostnaden är oftast för medlemsavgiften och så småningom en täckande försäkring och tävlingslicens. Både lokalt och nationellt sett så tillhör handbollen en av de billigaste idrotter att syssla med.

Utöver kostnad för medlemsavgift så behövs enbart ett par bra handbollsskor och eventuella knäskydd.  Det är också bra att investera i ett tandskydd då handboll är en tuff sport och skador kan förekomma. För målvakter så kan extra utrustning och kostnader tillkomma för exempelvis suspensoar i tonåren.

 

Hur bra är värmländsk handboll nationellt sett?

När det gäller distriktets handboll på seniornivå så är det i damernas div.1 som vi hittar bästa representant från distriktet, IF Hellton. Även på herrsidan så är det IF Hellton som representerar distriktet i div.2.

Det är annars ungefär 130 000 barn, ungdomar och vuxna spelar handboll i Sverige. Nationellt sett så är handbollen på 9:e plats i landet sett till antalet utövare (pojkar, ungdomar och män). På damsidan så är handbollen aningen större sett till antalet utövare där den är på 6:e plats (flickor, ungdomar och kvinnor).

Traditionellt sett så har aldrig handbollen tillhört de populäraste idrotterna i Värmland och där konkurrensen även är tuff från andra sporter. En sport man kan prova och som kan förbättra skottsäkerheten i handbollen är skyttesport i Värmland som du kan läsa mer om här på sidan.

 

Kontaktuppgifter

Postadress: Idrottens Hus, Box 10, Industrigatan 1, 651 02 Karlstad.

Besöksadress: Idrottens Hus, Industrigatan 1, 652 21 Karlstad.

Öppet: måndag till och med fredag, 10.00 – 15.00.

Telefon: 0104764771

Mobil: 0702223832

E-post: varmland@handboll.rf.se

Hemsida: svenskhandboll.se/varmland. Om du har barn eller ungdomar som vill spela handboll så gå in på distriktets hemsida och kontakta din förening.

About Sackarias Brodd

Lämna en kommentar

Previous

Om Värmlands ishockey

Värmlands Skyttesport

Next