Värmlands Skyttesport

Värmlands Skyttesportförbund bildades redan 1893 och i distriktet finns idag 63 st. olika skytteföreningar. Inom Värmlands skyttesport och under det lokala förbundets vingar finns idag skyttegrenarna viltmål, gevär, lerduva, pistol och K-pistskytte.

 

Vad kostar det att börja med skytte?

En medlemsavgift i någon av distriktets alla skyttesportföreningar kostar oftast runt ca 50 – 250 kr per år. En del föreningar står för kostnaden av ammunition, tavlor och tävlingsavgifter medan andra skytteföreningar subventionerar priserna.

Gevär, pistoler och annan kringutrustning finns oftast att låna inom föreningen. Egen utrustning blir oftast aktuellt lite högre upp i åldrarna. På varmland.skyttesport.se så hittar du även en avdelning för köp/byt/sälj för all begagnad utrustning inom skytte.

Ett helt nytt luftgevär kan annars kosta från ett par tusenlappar och upp till ca 40 000 kr. En helt ny luftpistol kan kosta från ett par tusen kronor och upp till ca 25 000 kr.

 

Värmlands skyttesport är för alla åldrar

Skytte är sporten för alla, ung som äldre. Sporten är dessutom en av världens allra största med över 75 miljoner aktiva inom de olika grenarna.

Det är vanligt att många föreningar brukar sätta en startgräns på 7 år inom luftgevär och luftpistolskytte. Andra föreningar har ingen gräns utan det är när föräldrarna anser barnen vara redo för sporten.

Skytte är dessutom en av världens mest jämlika idrotter. Både könen tränar och tävlar i samma klass och deltar på exakt lika villkor.

I Värmlands skyttesport och globalt sett över hela världen så är också skyttesporten för alla typer av människor. Det spelar ingen roll om du är kort eller lång, svag eller stark osv, alla har möjlighet att välja skytte som sin sport. Vill man också kunna utöva skytte på vintern utomhus så kan man testa på skidskytte på Grava skidklubb.

 

Kontaktuppgifter Värmlands Skyttesportförbund

Postadress: Bo Knoblauch, Parkgatan 3, 680 71 Björneborg.

Mobil: 0707697830

E-post: portalen.varmland.skyttesport@tele2.se

Hemsida: varmland.skyttesport.se. Om du själv är intresserad av att börja med skyttesport så kontakta din förening på hemsidan. Detsamma gäller även om du skulle ha barn eller ungdom som vill börja med skytte.

About Sackarias Brodd

Lämna en kommentar

Previous

Värmlands handboll och dess klubbar

Värmlands Idrottsförbund

Next